به گزارش بنکر (Banker)، این روزها بازار ارز تحتتأثیر مذاکرات هستهای در وین و برگزاری انتخابات ریاستجمهوری است. فعالان بازار ارز با دقت تحولات سیاسی را دنبال میکنند و به هر تحول جدیدی واکنش آنی نشان میدهند. همین موضوع به افزایش نوسانها و تلاطمهای قیمت دلار منجر شده است. این روزها نمودار قیمت ارز از یک روند پیروی نمیکند و فراز و فرودهای بسیاری دارد؛ برخی روزها به سرعت رشد میکند و بعضی اوقات به سرعت کاهش مییابد.
اثر سیگنالهای وین
10روز پیش، درحالیکه قیمت دلار تحتتأثیر اخبار امیدبخش از احیای برجام تا محدوده 21هزاو 100تومان عقبنشینی کرده بود، بروز تردید، در مورد حل مسائل مورد اختلاف ایران و آمریکا، به سرعت به رشد قیمت دلار منجر شد و قیمت هر دلار آمریکا با 7درصد رشد به 23هزارو 500تومان رسید. این روند رو به رشد تا دیروز ادامه داشت اما روز چهارشنبه دوباره ورق برگشت و مذاکرهکنندههای هستهای سیگنال مثبتی به بازار ارز صادر کردند.
عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه دیروز با بیان اینکه فقط چند موضوع کلیدی باقی مانده که نیاز به بررسی بیشتر و تصمیمگیری در پایتختها دارد، درباره آخرین نتایج مذاکرات در وین گفت: در طول این بحثها تلاش کردهایم درباره موضوعات مورد اختلاف به جمعبندی برسیم، اختلافات را رفع یا کمتر کنیم، در نتیجه در موقعیتی قرار داریم که میتوانیم یک جمعبندی کلی داشته باشیم. او با بیان اینکه به غیر از چند موضوع کلیدی روی بقیه موارد توافق وجود دارد، تأکید کرد: روی متنها نگارش خوبی صورت گرفته و الان وقت آن است که دوباره به پایتختها مراجعت کنیم تا مشورتهای آخر صورت بگیرد و بعد مذاکرات را ادامه دهیم.
اظهارات عراقچی در حالی منتشر شد که هفته قبل برخی رسانهها، به نقل از منابع آگاه، از وجود چالشهای بزرگ در مذاکرات خبر داده بودند که شائبه به بنبست رسیدن مذاکرات را تقویت کرده بود.
این موضوع تأثیر زیادی بر بازار ارز داشت و به رشد 7درصدی قیمت دلار منجر شد اما سخنان پریشب معاون وزیر خارجه تردیدهای بازار ارز را کاهش داد و موجب شد قیمت هر دلار آمریکا دیروز بار دیگر در چهارراه استانبول با 2.7درصد افت به کانال 22هزار تومان بازگردد. دیروز قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد با 650تومان کاهش به 22هزارو 600تومان رسید و حتی در برخی ساعات تا محدوده 22هزارو 500تومان هم عقبنشینی کرد. با عقبنشینی قیمت دلار قیمت سایر ارزها هم به سرعت کاهش یافتند.