به گزارش بنکر (Banker)، این موضوع در حالی رخ میدهد که کارشناسان معتقدند تحریمها باعث شده است که سقف روزانه فروش نفت حداکثر به ٣٠٠هزار بشکه در روز برسد. گزارش هشت ماهه دولت از درآمدها در حوزه فروش نفت نشان میدهد که رقم صادرات نفت ایران حدود ۲۰۰هزار بشکه در روز بوده است.
مهدی تقوی، اقتصاددان درباره درآمدهای پیشبینی شده در لایحه بودجه ٩٩ به شهروند گفت: «اعداد غیرواقعی برای دولت تعهد ایجاد میکند. زیرا دولت براساس اعداد درآمدی که پیشبینی کرده، برای هزینهکرد این اعداد برنامهریزی کرده است و باید به دستگاهها و مجلس پاسخگو باشد.» به گفته او وقتی دولت نتواند درآمدهایی را که پیشبینی کرده، تأمین کند ناچار به خلق پول و چاپ اسکناس میشود که این مسأله تورم را افزایش میدهد.
تقوی افزود: «دولت به خوبی میداند که قادر نیست تمام فراریان مالیات را به تور بیندازد و نتیجه پیشبینی چنین درآمد مالیاتی این است که از مالیاتدهندگان، مالیاتهای بیشتری بگیرد و به این ترتیب در شرایط رکود اقتصادی و کاهش تقاضای مردم برای خرید کالا و خدمات، صاحبان کسب و کار زیر فشار قرار بگیرند.»
به گفته او صاحبان کسب و کار در این شرایط ناچار به تعطیلی شغل خود میشوند و سرمایه خود را یا به بازارهای واسطهای و بانکها منتقل میکنند یا سرمایه از ایران خارج میشود و مشاغل ریزش پیدا میکند. بهاالدین حسینیهاشمی، دیگر کارشناس اقتصاد میگوید اختلاف ارقام پیشبینی شده بودجه ارقام محققشده، حداکثر ١٠درصد میتواند باشد و اینکه دولت در لایحه اعداد بسیار بزرگ و غیرواقعی را برای درآمدهایسال آینده پیشبینی کرده است جز ایجاد بار مالی و تعهد و در نتیجه چاپ پول و تورم نتیجه دیگری نخواهد داشت.
در این شرایط کارشناسان اقتصاد امیدوارند دولت و مجلس اعداد لایحه بودجه را دقیقتر تنظیم کنند و فاصله اعداد پیشبینی شده را با واقعیات کمتر کنند. آنها میگویند دولت میتواند موضوع کسری بودجه را به صورت شفاف و صادقانه برای مردم توضیح دهد و اعداد واقعی را به آنها اعلام کند. ضمن اینکه تلاش کند از هزینههای مازاد و سربار برای بودجه جلوگیری و ریختوپاش دستگاههای دولتی را جمع و کنترل کند.
مهدی تقوی، اقتصاددان : اعداد غیرواقعی برای دولت تعهد ایجاد میکند. زیرا دولت براساس اعداد درآمدی که پیشبینی کرده، برای هزینهکرد این اعداد برنامهریزی کرده است و باید به دستگاهها و مجلس پاسخگو باشد.
بهاالدین حسینیهاشمی،کارشناس اقتصاد: «اختلاف ارقام پیشبینی شده بودجه و ارقام محققشده حداکثر ١٠درصد میتواند باشد و اینکه دولت در لایحه اعداد بسیار بزرگ و غیرواقعی را برای درآمدهایسال آینده پیشبینی کرده است جز ایجاد بار مالی و تعهد و در نتیجه چاپ پول و تورم نتیجه دیگری نخواهد داشت.