به گزارش بنکر (Banker)، اصغر سمیعی زفرقندی، رئیس هیأت مؤسس کانون صرافان درباره علل افزایش قیمت ارزگفت: مادامی که نرخ تورم در ایران با کشورهای مبدا ارز تفاوت داشته باشد، این تفاوت، قیمت ارز را تحتتأثیر قرار میدهد.
بهگفته او درحالیکه تورم کشورهای حوزه دلار معمولا کمتر از ۴درصد است و با توجه به اختلاف نرخ تورم ایران و کشورهای حوزه دلار، افزایش قیمت دلار اجتنابناپذیر است.
او ادامه داد: با توجه به تورم بیش از ۳۰درصدی، تثبیت قیمت ارز منطقی نیست و دلار باید به شکل تدریجی متناسب با نرخ تورم، تعدیل شود.
سیدبهاءالدین حسینیهاشمی، از کارشناسان اقتصادی و مالی هم گفت: صادرات نفت به حداقل رسیده بنابراین منابع ارزی کم شده و در آینده کمتر هم میشود و این موضوع به افزایش حجم تقاضا برای ارز منجر خواهد شد.
رشد دلار تا کجا
اصغر سمیعیزفرقندی در پاسخ به این پرسش که قیمت واقعی ارز چقدر است، گفت: در ابتدای سال، قیمت دلار ۱۲هزار تومان بود ولی نمیتوان گفت این نرخ، واقعی بوده یا خیر اما اگر قیمت ۱۲هزار تومانی ابتدای سال را واقعی بدانیم، با توجه به نرخ تورم باید قیمت دلار در پایان سال به محدوده ۱۴ تا ۱۵هزار تومان برسد.
رئیس هیأت مؤسس کانون صرافان افزود: تجربه 2سال گذشته نشان داد نمیتوان نرخ ارز را بهصورت دستوری، همواره ثابت نگهداشت.
سیدبهاءالدین حسینیهاشمی با بیان اینکه جامعه اقتصادی هوشمند است و از نحوه تخصیص ارز متوجه میشود مقدار منابع و مصارف ارزی چقدر است، ادامه داد: پیشبینی میکنم قیمت دلار با یک شیب ملایم تا پایان سال تا 20درصد افزایش یابد.
حسین زمانی، از دیگر کارشناسان بازارهای مالی هم گفت: درصورتیکه قیمت دلار از محدوده 13هزار و 800تومان عبور کند قیمت هر دلار آمریکا میتواند تا پایان سال به محدوده 15هزار و 600تومان و حتی درگام بعدی تا 17هزار تومان افزایش یابد.