به گزارش بانکداران ۲۴ (Banker)، اخذ کامزد از انجام عملیات های مختلفی بانکی موضوع مهمی است که طی چند سال اخیر به یکی از بحث برانگیزترین مساله های پولی واقتصادی کشورمان تبدیل شده است.
طی چند سال گذشته موضوع تعیین کارمزدهای بانکی موجب شده است تا قشرهای مختلف مردم نسبت به انجام امور مختلف بانکی از یک طرف به میزان نقدینگی توجه لازم را بکنندو ازطرف دیگر عنایتی هم نسبت به اخذ کارمزد به منظور انجام عملیات های مختلف بانکی داشته باشند.
در حقیقت افزایش میزان کارمزدهای امور متفاوت بانکی به میزان 50 تا 100 درصد طی چند سال اخیر به نوعی موجب شده است تا مردم در انجام بعضی از امور بانکی خود با استفاده از سامانه های هوشمند تجدید نظر کنند.البته اگر بخواهیم قیاسی نسبت به میزان کارمزد عملیات های مختلف بانکی بین بانک های ایرانی و کشورهای اروپایی داشته باشیم به سهولت متوجه خواهیم شد که میزان دریافت کارمزد های امور مختلف بانکی درایران به طورتقریبی یک پنجم کشورهای اروپایی است هرچند نباید از ذکر این نکته مهم غافل شویم که میزان هزینه ها درآمدها بین کشورهای مختلف از جمله ایران وسرزمین های قاره سبز متفاوت است.
یکی از مهم ترین عملیات های بانکی که مورد استفاده بسیاری از قشرهای مردم به صورت روزانه قرار می گیرد ساتنا است با توجه به اینکه استفاده از سامانه ساتنا کمک شایانی به منظور کاهش تعداد مراجعه های حضوری به بانک می کند به نظر می رسد کارمزد بانکی عملیات ساتنا باید به گونه ای تعیین شود که رضایت مردم را در پی داشته باشد.
برای انتقال وجه از یک بانک به بانکی دیگر در سامانه ساتنا تا سقف یکمیلیون تومان، 500 تومان کارمزد اخذ میشود وهمچنین برای انتقال وجوه تا سقف 2میلیون تومان 700 تومان کارمزد اخذ میشود و میزان کارمزد دریافتی از مشتری برای مبالغ تا 3میلیون تومان در حدود 900 تومان خواهد بود.
البته نباید از ذکر این نکته مهم غافل شویم که انتقال وجه بانکی تا سقف 15 میلیون تومان ازیک بانک به بانک دیگر امکان پذیر است هرچندبرای انتقال وجوه بیش از 3میلیون تومان لازم است تا مشتری به داخل شعبه مراجعه کند، اما نکته حائز اهمیت این است که وجوه منتقل شده از سوی مشتری بدون فوت وقت در حساب مقصد منتقل خواهد شد.البته به منظور استفاده از سامانه پایا در امور مختلف بانکی به طور قطع پرداخت کارمزد الزامی است ولی میزان کارمزد نوع عملیات بانکی انجام می دهد به طوری که پرداخت قبضهای مختلف از طریق تلفن بانک، دستگاههای عابر بانک و دیگر روشهای الکترونیکی از پرداخت کارمزد معاف است.
اما هنوزهم بسیاری از مدیران بانکی کشوراصرار دارند برای انجام این کار از روشهای سنتی استفاده کنند و این گروه باید برای پرداخت قبوض به این شیوه، مبلغی کارمزد بپردازند. از سوی دیگرماندهگیری از طریق دستگاههای کارتخوان مشمول کارمزد شده است و معمولا 100 تومان در هر نوبت از حساب کاربران کسر میشود.البته اگر این کار از طریق اینترنت بانک انجام شود کارمزدی کسر نمیشود هرچند در مورد دستگاههای عابر بانک دو حالت دارد به طوری که اگر دستگاهی که از آن استفاده میکنید متعلق به بانکی است که کارت شما را صادر کرده است، کارمزدی از حسابتان کم نمیشود اما عابر بانکهای دیگر بانکها به ازای هر ماندهگیری 100 تومان کارمزد از حسابتان کم میکنند.
برای انتقال وجه به صورت الکترونیکی از کارتی به کارت دیگر درهر صورت چه از دستگاه عابر بانک یا بانک صادر کننده استفاده کنید از حسابتان کارمزد کم میشود. در شرایط کنونی تا مبلغ یک میلیون تومان، 500 تومان کارمزد، از یک تا دو میلیون تومان انتقال، 700 تومان کارمزد، از دو تا سه میلیون تومان انتقال وجه، 900 تومان کارمزد و به ازای هر یک میلیون تومان وجهی که افزایش مییابد، 200 تومان به نرخ کارمزد افزوده میشود.
به نوشته بانکداری الکترونیک، موضوع نقد کردن چکهای بانکی یکی دیگر از عملیات های بانکی است که توام با پرداخت کارمزد است. در حقیقت برای نقد کردن چک در بانکها هم اگر چک از حسابهای جاری ویژهای مانند جام یا سپهر صادر شده باشد شما قرار نیست کارمزدی بپردازید اما در غیر این صورت تمام عملیات مربوط به نقد کردن چک از جمله خواباندن به حساب مشمول دریافت کارمزد است. البته رقم کارمزد هم بسته به مبلغ چک و نوع عملیات متفاوت است.