در اسفند پارسال بیش از هشت میلیون و ۶۰۰ هزار فقره چک مبادله شد که ۹۳ درصد این چکها وصول شدهاند.
به گزارش بنکر (Banker)، ۲سال پس از جایگزینی تدریجی چکهای صیادی به جای دستهچکهای قدیمی حالا آمارها نشان از بازگشت اعتماد به این اوراق بهادار است بهگونهای که نسبت چکهای برگشتی به کل چکهای رد و بدل شده در شبکه بانکی از حیث تعداد از ۹درصد در بهمن سال۱۴۰۰ به ۷درصد در اسفند سال۱۴۰۱ کاهش یافته و از حیث مبلغ هم این نسبت از ۱۲.۳درصد به ۸.۷درصد رسیده است.
در اسفند سال گذشته بیشترین نسبت تعداد چکهای برگشتی به استان خراسان شمالی به میزان ۱۱.۲درصد، کهگیلویه و بویراحمد با ۱۱درصد و چهارمحال و بختیاری با ۱۰.۴درصد اختصاص داشته این در حالی است که استان گیلان با ۵.۴درصد، البرز با ۶.۳درصد و مازندران با ۶.۶درصد بهترتیب کمترین نسبت تعداد چکهای برگشتی را بهخود اختصاص دادهاند.
تازهترین گزارش بانک مرکزی نشان میدهد که در آخرینماه سال گذشته بیشترین نسبت ارزش ریالی چکهای برگشتی به استان قم با ۲۸.۳درصد، کهگیلویه و بویراحمد با ۱۶درصد و خوزستان با ۱۵.۷درصد و کمترین هم به استانهای البرز با ۶.۵درصد، گیلان با ۷.۷درصد و هرمزگان با ۸درصد تعلق داشته است.
این گزارش میافزاید: در اسفند۱۴۰۱ در کل کشور حدود ۸۷۸هزار فقره چک به ارزش ۴۹.۳هزار میلیارد تومان بهدلیل کسری با فقدان موجودی برگشت خورده که به این ترتیب ۹۶.۶درصد تعداد و ۹۶.۴درصد ارزش چکهای پاس نشده بهدلیل کمبود یا عدموجه در حساب صادرکننده چک بوده است.
بیشترین نسبت تعداد چکهای برگشتی بهدلیل کسری یا نبود موجودی به استانهای خراسان جنوبی، لرستان، اصفهان، زنجان و یزد و کمترین نسبت هم به استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی و البرز اختصاص داشته است.
از حیث نسبت ارزش ریالی هم بیشترین نسبت چکهای پاس نشده بهدلیل کمبود و یا عدمموجودی در حساب مشتریان صادرکننده چک، به استان قم، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری و کمترین نسبت هم در استانهای خراسان شمالی، البرز، سمنان و یزد به ثبت رسیده است.
