بانک مرکزی در جدیدترین گزارش آماری خود، مانده تسهیلات و سپردههای بانکی را به تفکیک استانها تا پایان مهرماه ۱۴۰۳ بهروزرسانی کرده است.
به گزارش بنکر (Banker)، نتایج این گزارش نشان میدهد که استان تهران با اختلاف قابل توجهی نسبت به سایر استانها، بالاترین مانده تسهیلات و سپردهها را در بانکهای دولتی، خصوصی و همچنین مؤسسات اعتباری غیربانکی مجاز از سوی بانک مرکزی دارد.
بر اساس این گزارش، عمده فعالیتهای بانکی شرکتها و بنگاههای تولیدی مستقر در سایر استانها که در تهران دفتر دارند، از طریق این دفاتر انجام میشود.
این موضوع باعث ایجاد فاصله معناداری در اعطای وام و جذب سپرده میان بانکهای مستقر در تهران و دیگر شهرستانها شده است.
رشد ۳۶.۶ درصدی مانده وامهای بانکی نسبت به مهرماه ۱۴۰۲
طبق دادههای بانک مرکزی، مانده وامهای بانکی کشور در پایان مهرماه سال جاری به هشت هزار و ۶۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده است که نسبت به زمان مشابه در سال گذشته، حکایت از رشد ۳۶.۶ درصدی دارد.
تحلیل عملکرد بانکهای هر استان در زمینه مانده وام نشان میدهد که در پایان مهرماه، استان تهران با مانده وام پنج هزار و ۲۱۲ هزار میلیارد تومانی، بیش از ۶۰ درصد از کل مانده تسهیلات شبکه بانکی را به خود اختصاص داده است.
به دنبال آن، استانهای اصفهان، خراسان رضوی و خوزستان بهترتیب با مانده وام ۳۴۸ هزار میلیارد تومان، ۲۸۶ هزار میلیارد تومان و ۲۳۴ هزار میلیارد تومان در ردههای بعدی قرار دارند.
در مقابل، بانکهای استانهای کهگیلویه و بویراحمد و ایلام بهترتیب با ۳۵ هزار میلیارد تومان و ۳۷ هزار میلیارد تومان، کمترین مانده تسهیلات را در میان استانهای کشور به ثبت رساندهاند.
رسوب ۵۷ درصد از سپردههای بانکی در استان تهران
بخش دیگری از گزارش به مانده سپردهها، شامل سپردههای ریالی و ارزی، اختصاص یافته است.
طبق این گزارش، در پایان مهرماه ۱۴۰۳، مانده سپردهها در بانکهای کشور به ۱۱ هزار و ۳۷۹ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به دوره مشابه سال گذشته ۳۵.۸ درصد افزایش داشته است.
بانکهای استان تهران با جذب ۶ هزار و ۵۱۱ هزار میلیارد تومان سپرده، معادل ۵۷.۲ درصد از کل سپردههای بانکی، در این زمینه پیشتاز هستند.
استانهای اصفهان، خراسان رضوی و مازندران نیز با سپردههایی به ترتیب به میزان ۵۱۵ هزار میلیارد تومان، ۴۵۳ هزار میلیارد تومان و ۲۸۳ هزار میلیارد تومان در ردههای بعدی قرار دارند.
در نهایت، کمترین سپردهگذاری در استان کهگیلویه و بویراحمد با مانده ۳۰۸ هزار میلیارد تومان و همچنین خراسان شمالی و ایلام به ترتیب با ۳۶۵ هزار میلیارد تومان و ۳۶۶ هزار میلیارد تومان صورت گرفته است.