یکی از شاخص های ارزیابی ناترازی بانک ها، نسبت کفایت سرمایه بانک است که نشان می دهد که سرمایه بانک تاچه میزان پاسخگوی تسهیلات و نیازهای مردم است.
به گزارش بنکر (Banker)، بانک مرکزی اکنون ۸ درصد را به عنوان کفایت سرمایه استاندارد برای بانک ها در نظر گرفته در حالی که در استانداردهای جهانی این شاخص حتی به بیش از ۱۶ نیز می رسد.
بر اساس آخرین ارزیابی که بانک مرکزی از ناترازی شبکه بانکی داشته است، ۱۰ بانک دارای نسبت کفایت سرمایه ۸ درصد هستند؛ ۱۰ بانک زیر ۸ درصد و ۵ بانک نزدیک ۶ درصد هستند و ۹ بانک هم کفایت سرمایه منفی دارند.
بانکهایی با کفایت سرمایه منفی
به نوشته ایرنا، فرشاد محمدپور معاون نظارت بانک مرکزی در خصوص بانکهایی که کفایت سرمایه منفی دارند،گفته است:
دو بانک دولتی ملی و سپه و سه بانک سرمایه ایران زمین و آینده از جمله مهمترین بانکهای با کفایت سرمایه منفی هستند.
این مقام مسئول افزود: در بودجه امسال پیش بینی شده است که بانکهای دولتی ۲۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه داشته باشند.
به گفته او طبق مصوبه هیات وزیران این سرمایه از محل سود انباشته تجدید ارزیابی داراییها و چند محل دیگر تامین می شود.
۱۲ بانک برنامه افزایش سرمایه دارند
به گفته وی، در حال حاضر ۱۲ بانک برنامه افزایش سرمایه خود را ارائه دادهاند که بانک مرکزی برخی از این برنامهها را ابلاغ کرده است.
برخی دیگر باید در مجامع برنامه خود را ارائه کنند.
اما رفع ناترازی بانکی به بهبود کفایت سرمایه آنها محدود نمی شود؛ بلکه باید عواملی که باعث بروز این ناترازی می شود را شناسایی و کنترل کرد تا این مشکل دامنه دار نباشد.
برای همین کارشناسان امور بانکی چند راهکار را برای بهبود و تعدیل ناترازی در شبکه بانکی پیشنهاد میکنند که از کاهش بدهی بخش دولتی به شبکه بانکی تا اصلاح رویه های بانکی را در بر می گیرد.
باید رئیسان بانکها را ممنوع الخروج کنند وبه آنها گوشزد کنند که درصورت خیانت اعدام خواهند شد تاخودشان را اصلاح کنند بجای استفاده از نقدینگی در راه تولید، پولها رابرای خودشان سپرده گذاری میکنند باید دارایی کل کارمندان بانکها دراختیار اداره مالیات وپول شویی قرارگرفته وبررسی شودتا عمق فساد پیدا شود
طرف تو بانک کار میکنه کلی آشنا فامیل خودشونم میارن شما نگاه کنید وقتی داخل بانک میرین چقدر پرسنل دارن همه کارها که شده اینترنتی لاقعل کارمندها رو کم کنن طرف میشناسم برادرش تو بانکه چهارصد میلیون وام براش گرفته با سود ۳درصد بعد کسی که آشنا نداره وام ۲۳ درصدی هم بخواد بگیره باید هفت خان رستم رو رد بکنه از جیب خودتون بزنید اینطوری با سرمایه ودارای مردم بازی نکنید
با انحلال ۹ بانک با تراز منفی کفایت سرمایه ارزش پول ملی ۲۰٪ در برابر ارزهای خارجی تقویت خواهد شد یعنی چیزی حدود ۱۶۰۰۰ تومان کاهش نرخ دلار در بازار شاهد خواهیم بود بشرط اینکه بانک مرکزی بدون اغماض بانکهای منفی را منحل کند
سلام ، اگر بنده کاره ای از این مملکت بودم در اولین قدم دو بانک آینده و بانک سرمایه را حذف میکردم و در مرحله دوم تعداد بانک ها را در ایران به ۱۰ تا بانک میرساندم یعنی سالی یک بانک را حذف میکردم ، الان دوران هوش مصنوعی است چه نیازی به این همه بانک می باشد جز اینکه راه فساد را باز میکنند.
باید یک بانک پاسخگو داشته باشیم نه چهل بانک خودسر بنگاه دار که املاک و سرمایه را دپو کنند و مسکن مهر را بخرند تف به محتکر و خائنین به مردم و عاشقان دلار پرست آمریکایی
سالهاست که بانک سینادردست کلاهبرداران برحسب پولشویی وشخصی بازکرده اند کسی نیست جستجوکند ویاپی گیرباشد خوزستان، رشت،،، ببینید جطورپایه پول رابدست آورده اندوکل شهرهم باحه دارند وهمیشه بدون پول، وخرابست، کلتهبرداران راازنفس مشیدن بازدارید تاکشوروخوبان کشورباابرپبمانند
۵ بانک ملی ، سپه ، ایران زمین ، سرمایه و آینده را نام بردید ولی ۴ بانک دیگر را نام نبردید ، علت چیست؟
بنده رسته تحصیلم حسابداری میباشد که در رابطه با افزایش سرمایه با تجدید ارزیابی های مجدد بانکها و تمامی شرکتهای بورسی مشخص نمیباشد که منظور از ارزیابی مجدد و افزایش سرمایه هایشان در چه مواردی ارزیابی ها صورت گرفته است ، آیا ارزیابی ها در مورد ساختمان ها ، ملک ها و ماشین آلات و تاسیسات و سیستم های بکار گرفته میباشد و قیمت گذاری ها برای این موارد براساس ارزش آنها به حال بوده است ؟
متذکر میباشم که اگر در موارد فوق ارزیابی ها و تجدید ارزیابی ها جهت افزایش سرمایه صورت گرفته است بدون در نظر گرفتن یک اصل در علم حسابداری کاملآ غلط و اشتباه میباشد.
لطفاً نام بانک های ناتراز را اعلام نمایند.چرا اینقدر پنهان کاری!!!!
موقعی که پنج بانک وموسسه ورشکسته در بانک سپه ادغام شدند باید بانک سپه به این وضع بیفتد
سیاست ادغام را اجرا کنید
100 سال بعد هم با این وضعیت و مسیر و برنامه های فعلی بانکها قابل احیا و سامان نیستند فقط وعده و وعید دروغ به مردم میدن فقط یه عده بانکها چون بزرگ هستند و میترسن مشکلات امنیتی و اجتماعی پیش بیاد به کارمندان آنها با وجود زیان سنگین این بانکها خیلی میرسند وام و تسهیلات و معیشت مثل ملی و سپه و صادرات و غیره بقیه بانکها دقیقا کارمندانش نابود شدن رفت و فقط فقط بانکها مرکزی و بقیه دستشون توی یه کاسه هست و همه داران میخورند!! وای بحال ملت !!
راز موفقیت روسیه در برابر تحریمهای گسترده غرب و حفظ ارزش روبل در برابر ارزهای خارجی انحلال بانکهای ناتراز روسیه بود
بانک ها ، بیمه ها و صنعت خودرو ایران باید جهت کاهش هزینه ها با هم ادغام شوند تا با تعداد نفرات و تجهیزات کمتر و هزینههای جانبی پایین تر ادامه کار دهند و رسالت خود را ادامه دهند .