به گزارش بنکر (Banker)، نهاد تحقیقاتی مجلس پیشنهاد داده اختصاص ارز ترجیحی بر مبنای دلار ۴۲۰۰تومانی بدون درنظر گرفتن هیچ استثنایی متوقف شود و یک سیاست حمایتی هدفمند بهمنظور حمایت از دهکهای پایین درآمدی اجرا شود البته این نهاد خواستار حذف تدریجی ارز ۴۲۰۰تومانی از اردیبهشت سال آینده است. البته این مرکز پیشنهاد توزیع کالاهای اساسی در قالب کوپن الکترونیک را داده که کارآیی و اثربخشی آن با تردید مواجه است.
نسخه مرکز پژوهشها برای درمان بیماری دلار ۴۲۰۰تومانی
۱- واردات کالاهای اساسی با دلار ۴۲۰۰ تومانی که در نوبت حذف تا پایان سال آینده قرار میگیرند، فقط از طریق شرکت بازرگانی دولتی صورت گیرد.
۲- بخشی از مابهالتفاوت ارز ترجیحی و ارز نیمایی، برای افزایش قیمت خرید تضمینی گندم با هدف حمایت از تولید و بالا بردن میزان خرید داخلی آن درنظر گرفته شود و گندم با دلار ۴۲۰۰تومانی وارد نشود.
۳- حقوق ورودی کالاهای اساسی بهمدت محدود کاهش یابد و برای کالاهایی مانند برنج که حقوق ورودی بالا دارند تا ۵درصد میتواند کم شود.
۴- دولت به گروههای شناساییشده در طرح یارانه معیشتی خانوار، کوپن الکترونیک خرید کالاهای اساسی در چند مرحله اعطا کند.
۵- وزارت بهداشت با همکاری انجمنها و اتحادیههای مرتبط با تولید محصولات دارویی و شرکتهای بیمه، انجمنهای حمایت از بیماران، سازوکار لازم برای حذف ارز ترجیحی واردات دارو و انتقال یارانه اختصاصیافته به این بخش بهطور مستقیم به بیمار را طراحی کند.