به گزارش بنکر (Banker)، تحلیلگران بنیادی هم معتقدند متوازن نبودن عرضه و تقاضا قیمت دلار را تحتتأثیر قرار داده زیرا از یک طرف دولت با کاهش درآمدهای ارزی ناشی از افت فروش نفت مواجه است و از سوی دیگر هر چه به پایان سال نزدیکتر میشویم، حجم تقاضا افزایش مییابد؛ بر این اساس کفههای ترازو به نفع قیمت دلار نیست و این موضوع احتمال رشد قیمت دلار را افزایش داده است.
ظرف روزهای گذشته نیز مشخص شد یکی از دلایل رشد قیمت دلار کاهش عرضه به جهت مختل شدن صادرات به عراق بهدلیل ناآرامیهای سیاسی بوده که روند ورود ارز را هم به کشور تحتتأثیر قرار داده و اثر روانی این موضوع بازار را تحتتأثیر قرار داده بود.
هماکنون عراق یکی از منابع اصلی تامین ارز داخلی است و درآمدهای ارزی حاصل از صادرات به این کشور صرف واردات کالاهای اساسی میشود. اطلاعات موجود نشان میدهد حجم صادرات ایران به عراق ۱۳میلیارد دلار است و کاهش صادرات به عراق میتواند اثر مستقیمی بر قیمت دلار داشته باشد. با این حال مسئولان میگویند مشکل صادرات به عراق حل شده است.
روند صعودی قیمت دلار که از ۲۵آبانماه یک روز بعد از افزایش قیمت بنزین آغاز شده کماکان ادامه دارد. نوار رشد قیمت در روز ۱۹آذرماه بعد از آنکه قیمت دلار به ۱۳هزار و ۸۵۰تومان رسید؛ متوقف شد و بعد از این وقفه، قیمت هر دلار آمریکا تا روز دوشنبه هفته قبل به ۱۲هزار و ۵۰۰تومان عقبنشینی کرد، اما از روز دوشنبه بار دیگر شیب صعودی قیمت دلار آغاز شده و قیمت هر دلار آمریکا در این مدت ۵.۵درصد رشد کرده است؛ بهطوری که در مبادلات روز گذشته قیمت هر دلار آمریکا تا سطح ۱۳هزار و۳۰۰تومان هم پیشروی کرد.