به گزارش بنکر (Banker)، این روزها نوسانهای بازار ارز با سیگنالهای صادر شده از وین تطابق زیادی دارد. هر خبری که نشاندهنده گشایش سیاسی در وین باشد به افت قیمت دلار منجر میشود و تشکیک در نتایج اثر بخش این مذاکرات زمینه رشد قیمت دلار را فراهم میکند. تا اینجای کار سیگنالهای صادرشده از وین ۲بار به افت قیمت دلار منجر شده، تحتتأثیر این عامل قیمت دلار حتی محدوده ۲۱هزار و ۱۰۰تومان را هم لمس کرده اما همانطور که کارشناسان از قبل پیشبینی کرده بودند قیمت دلار هرگز به کانال ۲۰هزار تومان و پایینتر سقوط نکرد.
به زعم تحلیلگران با وجود آنکه مذاکرات هستهای نقش زیادی در قیمت دلار دارد اما این اثرات کوتاهمدت خواهد بود و در بلندمدت قیمت دلار بهشدت از عوامل کلان اقتصادی ازجمله کسری بودجه و نرخ تورم متاثر است.
باوجود آنکه پیامهای صادر شده از وین تاکنون ۲بار قیمت دلار را در آستانه نزول به کانال ۲۰هزار تومان قرار داده اما بهنظر میرسد نظر فعالان بازار درباره نتایج مذاکرات هستهای و زمان انجام توافق تغییرکرده، همین عامل به مانعی برای نزول بیشتر قیمت دلار تبدیل شده، بهطوری که از هفته قبل و بعد از انتشار خبرهایی که نشان میداد هنوز موانع معناداری در مسیر رسیدن به توافق وجود دارد قیمت هردلار آمریکا به سرعت تا ۲۳هزار تومان افزایش یافت، از آن زمان تاکنون با وجود خبرهای امیدوارکنندهای که منابع دولتی درباره نتایج مذاکرات هستهای دروین صادر کردهاند نرخ دلار دیگر با نزول مواجه نشده و حتی ظرف یک هفته گذشته موقعیت خود را در کانال ۲۳هزار تومان تثبیت کرده است.
بهنظر میرسد با توجه به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در ایران طولانیتر شدن مذاکرات میتواند شکل توافق هستهای در وین را با تغییرات جدی مواجه کند. به زعم برخی تحلیلگران رویکرد و نگرش سیاسی دولت بعد در مورد روابط بینالمللی ایران و نحوه تعامل با غرب میتواند به روند مذاکرات سرعت ببخشد یا آن را تضعیف کند بنابر این موکول شدن مذاکرات هستهای به دولت بعدی ریسک بازار ارز را افزایش میدهد و میتواند در روزهای آینده بازار ارز را بهشدت تحتتأثیر قرار دهد.