به گزارش (Banker)، در سالهای اخیر طرحهای حمایتی مختلفی برای اعطا تسهیلات خوداشتغالی به نیازمندان واجد شرایط تعریف شده است. این طرحها حاصل همکاری کمیته امام خمینی، سازمان بهزیستی، بنیاد شهید، صندوق کارآفرینی امید و بانکها و موسسات مالی هستند.
کمیته امداد و بهزیستی طرحهایی تعریف کردهاند تا با اعطای تسهیلات از اشتغالزایی زنان و مددجویان نیازمند خود حمایت شود.
صندوق کارآفرینی امید نیز تمرکز خود را بر روی اشتغالزایی روستاییان قرار داده تا نرخ بیکاری آنها را کاهش داده و به مشاغل روستایی رونق ببخشد.
بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز به هدف ایجاد شغل برای ایثارگران تسهیلاتی در نظر گرفته است.
وام خود اشتغالی برای مشاغل خانگی
ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرده است که به متقاضیان واجد شرایط که قصد راه انداختن کسب و کارخانگی دارند، وام خوداشتغالی داده میشود. اگر طرح کسب و کاری دارید که در آن خودتان به تنهایی یا همراه خانواده به تولید خدمت یا کالای قابل عرضه به بازار میپردازید و در فرآیند تولید خود موجب آزار و اذیت همسایگان خود نمیشوید، میتوانید درخواست وام خوداشتغالی بدهید. سقف این تسهیلات برای مشاغل خانگی به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.
وام خود اشتغالی روستایی
در سال ۹۹ حدود ۳ هزار میلیارد تومان برای اشتغالزایی روستاییان بودجه در نظر گرفته شد. صندوق کارآفرینی امید، بنیاد برکت و بنیاد علوی طرحهای حمایتی خوبی را برای اشتغالزایی روستاییان و عشایر اجرا کردهاند.
وام خوداشتغالی روستایی در ۵ بانک عامل کشاورزی، رفاه، ملت، ملی و صادرات به صورت قرض الحسنه و با سود بانکی ۴ درصدی به روستاییان داده میشود. این تسهیلات بانکی فقط به افرادی داده میشود که ساکن روستا هستند و به مبلغ این وام نیاز دارند و از کمیته امداد در این زمینه کمکی دریافت نکرده باشند.
برای دریافت این وام به یک ضامن قابل پرداخت نیاز دارید. معمولا روند کاری اینگونه است که دهیاریها افراد متقاضی را به فرمانداریها معرفی میکنند تا در نهایت درخواست وام خود را به بانک موردنظر خود بدهند. برای مشاغل خرد روستایی وام قرضالحسنه ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومانی با بازپرداخت ۳۶ تا ۶۰ ماهه در نظر گرفته شده است.
وام خود اشتغالی صندوق کارآفرینی امید
صندوق کارآفرینی امید به منظور حمایت از کسب و کارهای کوچک و تأمین مالی افراد غیربانکپذیر تشکیل شده است. این صندوقهای خرد که برای اشتغالزایی اهالی روستا وام میدهد، توسط خود روستائیان آموزش دیده ایجاد و گردانده میشود.
صندوقهای خرد روستایی مانند صندوقهای قرضالحسنه خانگی هستند. این صندوق ها پس از گذشت ۶ ماه از صندوق کارآفرینی امید خط اعتباری دریافت میکنند و از طریق آن وامهای خرد به اعضایشان پرداخت میکنند. روند کار به این شکل است که معادل دوبرابر پولهایی که از اعضا جمع میشود، به آنها تسهیلات داده میشود.
حداکثر اعضای هر صندوق ۵۰ نفر است و اگر دقیقا این تعداد باشد، در فاز اول ۵۰ میلیون تومان به هر صندوق داده میشود. مبلغ صندوق باید ظرف ۴۸ ماه برگردانده شود. بعد از اتمام هر دوره تا شروع دوره جدید ۳ ماه وقفه در نظر گرفته میشود. در در فازهای بعدی وامهای بیشتری در اختیار صندوق قرار میگیرد.
وام خوداشتغالی ۵۰ میلیون تومانی
وام ۵۰ میلیون تومانی خوداشتغالی بانک سینا که به منظور اشتغالزایی برای مددجویان تحت پوشش کمیته امداد به خصوص زنان سرپرست خانوار با نرخ کارمزد ۴ درصد داده میشود. مدت زمان بازپرداخت این وام ۷ ساله است.
وام خود اشتغالی ۲۰۰ میلیونی
با توجه به توافق به عمل آمده میان معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری و بانک قرضالحسنه مهر ایران، وام قرضالحسنه خوداشتغالی با سقف ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان به مشاغل خرد روستایی داده میشود. بازپرداخت این تسهیلات ۳۶ تا ۶۰ ماهه است.
کدام بانک ها وام خود اشتغالی ارائه میدهند؟
در حال حاضر این بانکها به متقاضیان واجد شرایط وام خوداشتغالی میدهد: بانک ملی، بانک صادرات، بانک ملت، بانک سپه، بانک کشاورزی، بانک مسکن، بانک رفاه کارگران و پست بانک.
هر یکی از این بانکها شرایط خاص خود را برای وامدهی دارند و سقف تسهیلات آنها هم به شعبه موردنظر و شرایط درخواستکننده بستگی دارد که در جدول بالا میتوانید جزئیات هریک را مشاهده و باهم مقایسه کنید.
وام خوداشتغالی بانک مسکن
بانک مسکن برای مشاغل خانگی و خوداشتغالی وامی در نظر گرفته است که برای دریافت آن ابتدا باید از کمیته امداد، سازمان بهزیستی و یا بنیاد شهید و امور ایثارگران معرفینامه بگیرید. همچنین بانک مسکن سقف تسهیلات خوداشتغالی خود را برای مشاغل خانگی ۵۰ میلیون تومان و برای طرح کارفرمایی ۲ میلیارد تومان تعیین کرده است.
وام خوداشتغالی بانک سپه
بانک سپه برای ارائه تسهیلات خوداشتغالی از شما معرفینامه کمیته امداد میخواهد. این بانک برای تسهیلات خوداشتغالی خود سقف ۱۰۰ میلیون تومان را در نظر گرفته است.
وام خوداشتغالی بانک کشاورزی
بانک کشاورزی تنها بانکی است که بدون ارائه معرفینامه هم درخواست وام شما را قبول میکند. برای اینکه از تسهیلات خوداشتغالی بانک کشاورزی برخوردار شوید باید به نزدیکترین شعبه مکانی که میخواهید کسبوکار خود را راه بیاندازید، بروید و درخواست وام دهید.
وام خوداشتغالی بانک ملی
بانک ملی با همکاری کمیته امداد امام خمینی(ره)، سازمان بهزیستی، بنیاد شهید و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وام خود اشتغالی اعطا میکند. از همین رو به همراه داشتن معرفینامه یکی از این ارگانها برای درخواست تسهیلات جزو شروط ضروری به حساب میآید.
وام خوداشتغالی بانک ملت
بانک ملت برای ۳ نوع مشاغل خانگی، خوداشتغالی و کارفرمایی تسهیلات در نظر گرفته است. برای اینکه از وام خوداشتغالی این بانک برخوردار شوید باید از سازمان بهزیستی معرفینامه ببرید. نبود سابقه چک برگشتی و تسهیلات پرداخت نشده و ارائه ضامن معتبر از دیگر شروط ضروری اخذ این وام است. تسهیلات خوداشتغالی این بانک تا سقف ۵ میلیون، ۲۰ میلیون و ۱۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
وام خوداشتغالی بانک صادرات
یکی از طرحهای اعتباری طراوت توسعه بانک صادرات به اعطا وام خود اشتغالی اختصاص یافته است. این وام که دارای سود ۴ درصدی است و با ارائه معرفینامه از کمیته امداد و سایر مدارک مورد نیاز، به شما تعلق مییابد.
وام خوداشتغالی پست بانک
پست بانک با همکاری کمیته امداد به افراد واجد شرایطی که قصد شروع کسبوکاری دارند، وام خوداشتغالی میدهد. برای دریافت این تسهیلات باید معرفینامه از کمیته امداد داشته باشید. سقف این وام ۵۰ میلیون تومان اعلام شده است.
وام خوداشتغالی بانک رفاه کارگران
وام خوداشتغالی بانک رفاه کارگران به بیمهشدگان تامین اجتماعی و مستمریبگیران بانک رفاه کارگران اختصاص یافته است.