به گزارش بنکر (Banker)، شماری از فعالان عنوان میکنند، معاملهگران در آستانه محدوده ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومانی احتمالا یک بار دیگر فروشهای خود را افزایش میدهند تا حداقل آماده خرید در قیمتهای پایینتر شوند.
در این میان، گروهی از معاملهگران در بازار همچنان به افزایش قیمت دلار امیدوارند. آنها عنوان میکنند، تقاضای احتیاطی وارد بازار شده است و برخی افراد عادی نمیتوانند از صرافیها ارز مورد نیاز خود را تهیه کنند و این موضوع جو هیجانی در بازار را افزایش داده است. برخی از افراد میگویند، زمانی که به صرافی مراجعه میکنند، به آنها گفته میشود به اندازه سهمیه خرید مجاز ارز در سال جاری، دریافتی داشتهاند و در نتیجه صرافی از لحاظ قانونی مجاز نیست به آنها ارز بفروشد. این افراد که نمیتوانند از صرافیهای مجاز اقدام به خرید کنند، نگران به سوی دلالان میروند و دست این عده نیز برای قیمتگذاری بازتر میشود.
با این حال، این یکی از مشکلات بازار است و مسلما آنچه تا حد زیادی جهت قیمت را تغییر داده و ورود تقاضا را تسهیل کرده است، به تغییر انتظارات معاملهگران و افراد عادی بازمی گردد. رئیس کل بانک مرکزی نیز دیروز عنوان کرد، شوک قیمتی بنزین و عوارض ناشی از آن، در افزایش نرخ ارز تاثیر داشته است. در واقع رئیس کل نیز به نوعی اثر انتظارات بر قیمت را تایید کرد. البته او بارها پیشتر عنوان کرده است که این نوسانات هیجانی است و از عوامل بنیادی حمایت نمیشود، در نتیجه نمیتواند پایدار نیز باشد. در روزی که قیمت دلار افزایش یافت، سکه تمام بهار آزادی نیز رشد خود را ادامه داد و با ۴۰ هزار تومان افزایش به بهای ۴ میلیون و ۶۷۰ هزار تومان رسید. سرعت رشد سکه در روزهای اخیر کمی پایینتر آمده است؛ به نظر میرسد سکهبازان با احتیاط بیشتری نسبت به افزایش قیمت دلار واکنش نشان میدهند.